Stiefgoed Formule, gevestigd aan de van Oldenbarneveldtlaan 29, 5121 TE te Rijen en diens Formulenemers, gevestigd op locaties zoals vermeld in deze link, zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

  1. P. Heije-Jansen is de Functionaris Gegevensbescherming van Stiefgoed Formule en zij is te bereiken via patricia@stiefgoed.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Stiefgoed verwerkt je persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Bij insturen van een onlineformulier:

  • Voor- en achternaam
  • Indien van toepassing: naam partner
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • Vraag of opmerking

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via patricia@stiefgoedformule.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Stiefgoed verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van online gestelde vraag of verzoek.
  • Het opstarten van hulpverleningstrajecten
  • Het afhandelen van klachten
  • Agendabeheer en facturering
  • Het informeren over onze (wijziging in) dienstverlening
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om zodoende onze dienstverlening optimaal te kunnen uitvoeren

Geautomatiseerde besluitvorming

Stiefgoed neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Stiefgoed gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Zorglink: registratie van afspraken inclusief eventuele herinneringen
  • WordPress, website, beheren van de website en berichten worden via de website doorgestuurd naar info@stiefgoed.nl

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Stiefgoed bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Indien het niet tot zorgovereenkomst komt:

  • (Categorie) persoonsgegevens > Bewaartermijn > Reden
  • Personalia > Duur van de overeenkomst + 12 maand > Nodig voor administratieve doeleinde

Indien het wel tot zorgovereenkomst komt:

  • (Categorie) persoongegevens > Wettelijke bewaartermijn van 15 jaar
  • Behandelverslagen en dossier > Wettelijke bewaartermijn van 15 jaar

Delen van persoonsgegevens met derden

Stiefgoed verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Stiefgoed blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Stiefgoed gebruikt alleen technische en functionele cookies of vergelijkbare technieken. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@stiefgoed.nl

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Stiefgoed zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Stiefgoed wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Stiefgoed neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via patricia@stiefgoed.nl

Dit is Stiefgoed

Stiefgoed is een onafhankelijke organisatie met intern gespecialiseerde, gecertificeerde professionals, die zich onderscheiden in kennis, kunde, toewijding en ervaring. Zij bieden hulpverlening aan samengestelde gezinnen in drie fases:

  1. Voorbereiding (op samenwonen)
  2. Als het niet goed gaat (met het kind, gezin of de relatie)
  3. Onderhoud (van balans en harmonie)

Het is ons doel om het slagingspercentage van samengestelde gezinnen aanzienlijk te verhogen. Stiefgoed biedt coaching, relatie- en gezinstherapie. Daarnaast organiseert Stiefgoed gespreksgroepen en workshops. Stiefgoed heeft op dit moment vestigingen in 15 plaatsen in Nederland.


Missie

In Nederland gaat 2 op de 3 samengestelde gezinnen binnen 5 jaar uit elkaar. Stiefgoed vergroot het slagingspercentage van samengestelde gezinnen door rust en harmonie in het gezin te brengen. Alle diensten die Stiefgoed biedt, dragen bij aan dat doel.

Verder is het de maatschappelijke missie van Stiefgoed om Nederland wakker te schudden. Stiefgoed wil iedereen ervan doordringen dat een samengesteld gezin geen uitzondering meer is en anders werkt en andere begeleiding nodig heeft dan een kerngezin, zodat de maatschappij zich aanpast aan deze ontwikkeling.


Beloften

Wij helpen onze cliënten om gelukkig bij elkaar te blijven binnen het samengestelde gezin. Dat doen we op een effectieve manier met oog voor de kwaliteit in het gezin.

Met Stiefgoed hebben stiefouders één loket voor alle (hulp)vragen die te maken hebben met het samengestelde gezin.

Wij zijn de gespecialiseerde kennisdragers voor samengestelde gezinnen in Nederland door zeer specialistische opleidingen, strenge kwaliteitscontrole en ervaringsdeskundigheid.

Onze professionals zijn ervaringsdeskundigen: ze zijn ouder of kind in een samengesteld gezin.

De werkwijze van Stiefgoed is kortdurend en oplossingsgericht.

Stiefgoed heeft ruime openingstijden (ook op zaterdag), kent geen wachtlijsten en heeft locaties in heel Nederland. Je hebt geen verwijsbrief nodig.

Stiefgoed werkt sinds 2012 uitsluitend voor samengestelde gezinnen. Wij zijn de kennisdragers en experts op het gebied van samengestelde gezinnen in Nederland. Wij werken met multidisciplinaire teams en onze jarenlange ervaring is gebundeld in de effectieve Stiefgoedmethodiek®.


Stiefgoedmethodiek®

Werken met samengestelde gezinnen en samengestelde partnerrelaties vraagt écht iets anders dan werken met kerngezinnen.

Daarom heeft Stiefgoed alle bestaande hulpverleningsmodellen getoetst en aangepast aan de behoeften van een samengesteld gezin. De Stiefgoedmethodiek® is hét middel om alle problematiek om te buigen naar balans in het gezin en in de relatie. Het is een doelgerichte, kortdurende en effectieve werkwijze die duurzaam oplossingen biedt voor de uitdagingen in samengestelde gezinnen en -relaties.

De Stiefgoedmethodiek® is gebaseerd op:

  • het verkrijgen van inzicht en perspectief door de combinatie van praten én ervaringsgericht werken. Hierdoor wéét je niet alleen, maar voel je het ook. Daardoor beklijft het geleerde.
  • het gedachtegoed en volgens de methodieken Contextuele therapie, Gestalt, EFT, Systemisch werk (verschillende werkvormen zoals familieopstellingen) en Transactionele Analyse.
  • een diep geloof dat iedere (liefdevolle) relatie en gezinsvorm de potentie heeft om te groeien.
  • de wetenschap dat iedere situatie uniek is.
  • de afspraak dat wij aansluiten op de groeifases van jouw relatie en gezin, op thema’s die spelen, in een tempo dat past bij jullie.
  • dat niets moet, je zelf beslissingen neemt en je hier verantwoordelijk voor bent.
  • wederzijds respect, gelijkwaardigheid, veiligheid en contact.
  • volledige focus op het beantwoorden van jullie hulpvraag.

Over de Stiefgoedprofessionals

Alle professionals van Stiefgoed zijn ervaringsdeskundigen. Zij geloven in de kracht van liefde en zijn ervan overtuigd dat investeren in groei binnen samengestelde gezinnen een relatiebreuk kan voorkomen. Zij zijn met elkaar verbonden door dezelfde passie en intensief contact.

Iedere Stiefgoedprofessional is gedegen opgeleid als therapeut, coach en/of psycholoog en vervolgens intensief intern opgeleid binnen de Stiefgoedmethodiek®.

Stiefgoedprofessionals worden gemonitord met intervisiesessies, bijscholingsbijeenkomsten, kwaliteitsmetingen en volgen trainingen, workshops, lezingen en coaching. Zij delen de overtuiging dat zichzelf continu ontwikkelen nodig is om de cliënten van Stiefgoed optimaal te bedienen en de kwaliteit waar Stiefgoed voor staat in stand te kunnen houden.

Stiefgoed-ondernemer worden


Kernwaarden

Laagdrempelig, betrokken en respectvol

De Stiefgoedprofessional is zeer toegankelijk en laagdrempelig. Ze zorgt voor een warm welkom en gaat respectvol om met de situatie van haar cliënten. Op basis van gelijkwaardigheid en betrokkenheid ontstaat er direct een band van vertrouwen, waar diepgang en luchtigheid samengaan. Stiefgoedprofessionals zijn betrokken, makkelijk bereikbaar, open en benieuwd naar het verhaal achter de cliënt. Bovendien is ze warm en authentiek, en oordeelt ze niet.

Ervaringsdeskundig en empathisch

Een belangrijk kenmerk van alle Stiefgoedprofessionals is dat ze ervaringsdeskundig zijn. Ze leven in een samengesteld gezin, of hebben daarin geleefd. Dat maakt ze extra empathisch: ze kunnen zich als geen ander verplaatsen in de situatie van hun cliënten. Daardoor is een Stiefgoedprofessional goed in het geven van praktische adviezen en kan ze de situatie van ieder gezinslid van het samengestelde gezin vanuit verschillende invalshoeken bekijken en begeleiden.

Professioneel, zorgvuldig en proactief

De Stiefgoedprofessional is deskundig in haar vak, zorgvuldig en staat voor een kwalitatieve en professionele begeleiding. Ze doet dit op een integere wijze en zorgt voor verbinding tussen haar als begeleider en de cliënt. Een Stiefgoedprofessional wil zich continu ontwikkelen en is proactief in het opdoen van kennis en ervaring om haar cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Daadkrachtig met focus op resultaat

De Stiefgoedprofessional is daadkrachtig in de begeleiding en streeft naar creatieve oplossingen voor haar cliënten. Ze heeft altijd de realiteit voor ogen en spiegelt dit ook aan haar cliënten. De focus ligt op het resultaat.


Sluiten