programma vakopleiding hulpverlener samengesteld gezin

Beschreven per opleidingsdag

Onderwerpen opleidingsdag 1 & 2:

Werken met het coachcontract, begeleidingscultuur, doelstellingen en resultaten. Inzetten van tijdlijn, genogram, Stiefscan®, diagnose en begeleidingsplan. Werken met het digitale intermediair tussen coach en cliënt: mijnstiefgoed.nl

Onderwerpen opleidingsdag 3 & 4:

Huidige en gewenste situatie: bouwstenen samengesteld gezin, werken met grondbeginselen, opstellen van het samengesteld gezin en samengesteld systeem. Begeleiden van de huidige situatie naar gewenste situatie. Psycho-educatie.

Onderwerpen opleidingdag 5:

Verbinding en communicatie: Werken met EFT, Transactionele analyse (o.a. opstellingen), communicatiestrategieën en verbindend communiceren binnen het samengesteld gezin.  

Onderwerpen opleidingsdag 6:

Waarden en opvoeding: Bepalen- en definiëren van gezinswaarden, verschillen opvoeding en huisregels, opvoedingsstijlen.

Onderwerpen opleidingsdag 6:

Gezinsafspraken: vertalen van waarden en opvoeding naar gezinsafspraken. Herbesluiten gezinsafspraken, voeren van het gezinsgesprek, prioriteit aanbrengen in het invoeren en aanpassen gezinsaanspraken. 

Onderwerpen opleidingsdag 7:

Integratie en onderhoudsplan: het geleerde integreren en waar nodig door vertalen naar de praktijk. Hiaten definiëren, Onderhoudsplan opstellen. Toolkit samenstellen. Evaluatie van het traject en resultaten.

Onderwerpen opleidingsdag 8: 

Eindtoets: Toetsing theoretische kader en praktische toets uitvoeren Stiefgoedmethodiek.

Na positief resultaat wordt wordt het certificaat gelicenseerd Stiefgoedcoach uitgereikt en wordt je opgenomen in het register voor gelicenseerde Stiefgoedcoaches.

Ga terug naar vorige pagina