‘Scheiden, wat nu?’ Deel 1: Frénk van der Linden

Frénk van der Linden is journalist en auteur en is de aflopen tien jaar bezig geweest met 'het werk van zijn ouders'. Zijn verlangen dat zijn ouders weer met elkaar zouden praten en 'normaal' met elkaar zouden kunnen omgaan, zal…

Frénk van der Linden is journalist en auteur

en is de aflopen tien jaar bezig geweest met ‘het werk van zijn ouders’. Zijn verlangen dat zijn ouders weer met elkaar zouden praten en ‘normaal’ met elkaar zouden kunnen omgaan, zal voor alle kinderen van gescheiden ouders herkenbaar zijn. In ieder geval voor mij wel.

Ben jij gescheiden? Zien jouw kinderen hun andere ouder niet meer? Ben jij zelf verstoten? Koop dan dit boek. Uit ervaring weet ik dat het je raakt en dat je het in een ruk uitleest.

Inhoud boek:
Frénk van der Lindens persoonlijkste verhaal ooit: En altijd maar verlangen – de liefdesoorlog van mijn ouders
In En altijd maar verlangen blikt meesterinterviewer Frénk van der Linden door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie.
En altijd maar verlangen is een verzameling scènes uit een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.
Frénk van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we tot onze laatste zucht in gesprek blijven met onze ouders – of we het willen of niet. Journalist Frénk van der Linden verloor in de afgelopen jaren zowel zijn moeder als zijn vader. Zijn ouders wisselden veertig jaar lang geen woord met elkaar, maar konden zich kort voor het overlijden van Frénks moeder toch met elkaar verzoenen.

Ik maak op dit moment een serie podcasts “Op Zoek Naar De Liefde; Scheiden, wat nu?”
In deze reeks aandacht voor alle aspecten van het uit elkaar gaan en ‘de kinderen’. Met elke twee weken een nieuwe aflevering.
De aftrap is nu met Frénk van der Linden. Over twee weken Marja Baseler, auteur van het “Heen en weer” boek. Mijn mening? Eerlijk? Dat boeken zouden alle kinderen in Nederland moeten krijgen in de scheidingstijd van hun ouders.

Heb jij een vraag die je gesteld wilt horen aan Steven Pont (een van mijn volgende gasten), mail dan naar Annette@stiefgoed.nl

Wil jij de relatie verbeteren met je ex?
Dan kan je contact met mij opnemen [regio Rotterdam] voor ouderschapscoaching https://www.stiefgoed.nl/diensten/ouderschapscoaching-tussen-ex-partners/

Harte groet,

Annette

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp