Anouk: Skivakantie Samengesteld Gezin

YES! We gaan op skivakantie en wel met zijn zevenen Wij vinden het echt een feest om met elkaar op skivakantie te gaan. Een doe-vakantie waar iedereen met volle teugen van geniet. Wel is het een hele organisatie: alleen al om voor ons samengestelde gezin (2 volwassenen en 5 kinderen) een passend skigebied te vinden en de goede accommodatie te regelen.

YES! We gaan op skivakantie en wel met zijn zevenen

Wij vinden het echt een feest om met elkaar op skivakantie te gaan. Een doe-vakantie waar iedereen met volle teugen van geniet. Wel is het een hele organisatie: alleen al om voor ons samengestelde gezin (2 volwassenen en 5 kinderen) een passend skigebied te vinden en de goede accommodatie te regelen.

En als het dan zover is : zorgen dat iedereen de juiste spullen bij zich heeft, de boodschappen op orde, de auto efficiënt inpakken, noem maar op. En wat doe je dan tijdens de vakantie? Is het handig om een aantal regels af te spreken, zodat we discussie tijdens de vakantie voorkomen? Zoals het gebruik van de mobiele telefoon, wie de afwas doet en wie het brood haalt voor het ontbijt? Of laten we alles los in het kader van ‘het is vakantie’?

Het gaat ons erom hoe we een zo leuke mogelijke vakantie kunnen hebben met elkaar, waarbij we toch aan ieders wensen tegemoet proberen te komen. Persoonlijk vind ik het toch elke keer weer heel spannend hoe het ons zal vergaan.

Onze ervaring is dat als we de kinderen volledig los laten, wij dan zelf heel hard aan het werk zijn. Want als we de hele dag op pad zijn met ons samengestelde gezin, kan dat zwaar voelen. Het vraagt toch veel aanpassing aan elkaar. Afspraken helpen ons daarbij.

Wij spreken bijvoorbeeld samen af dat we ieder de afdalingen maken met onze ‘eigen’ kinderen. Of de skiërs en de snowboarders apart. Daar zitten meerdere voordelen aan: je hoeft niet op elkaar te wachten, je hebt even kwaliteit-tijd met elkaar en zo kan er meer intimiteit ontstaan.

Daarbij weten we inmiddels dat het een dag kost voordat iedereen zijn plekje heeft gevonden in het ritme van de skivakantie. Vanaf dag 2 kan het echt genieten zijn; we zijn dan meer op elkaar afgestemd.

Hoe heerlijk om elkaar dan tegen te komen op de piste en luidruchtige HOI te roepen naar elkaar.

Aan het einde van de dag laten wij de keus voor de après-ski of gelijk naar het appartement. Om dan in het appartement met elkaar, in thermokleding, de prachtige verhalen van de dag te delen, dat is echt genieten. Na het eten doen we nog een paar spelletjes en dan is het echt bedtijd. Lekker slapen , hopend dat de volgende dag weer zo fantastisch zal zijn!

Voor ons geldt: hoe helderder de afspraken die we met elkaar maken, hoe meer rust, harmonie en gezelligheid in de sneeuw!

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp