Stiefgoed Den Haag West (2) door Annette Burgers

Yes, GETROUWD! Afgelopen week zijn we getrouwd. Jaren gedacht dat ik dit niet en nooit zou durven, want om heel eerlijk te bekennen, ik had wel 'wat' last van bindingsangst. Maar ik ben he-le-maal door angst & mijn koudwatervrees heen…

Yes, GETROUWD!

Afgelopen week zijn we getrouwd. Jaren gedacht dat ik dit niet en nooit zou durven, want om heel eerlijk te bekennen, ik had wel ‘wat’ last van bindingsangst.

Maar ik ben he-le-maal door angst & mijn koudwatervrees heen en we hebben beiden zo intens genoten van onze prachtige week met alle hoogtepunten:
– de vrijgezellendag die we beiden aangeboden kregen door onze kinderen en onze dierbare vrienden
– het trouwen op het stadhuis met onze getuigen en ceremoniemeesters en de aansluitende brunch
– het ceremoniële huwelijk onder de bezielende leiding van onze vriendin en BABS Grace Welborn
– onze honeymoon op leuke plekken in de provincie Noord Holland

Wat een ongelooflijke rijkdom om met je kinderen erbij te trouwen. Ons samengestelde gezin is een optelsom van 3 gezinnen. Dat is al bijzonder op zich.
Alle kinderen zijn volwassen, sommigen getrouwd, anderen nog niet, sommigen zelf al vader-moeder, anderen zwanger en een ander stiefmama en weer anderen willen nog niet aan kinderen denken. En allemaal bij elkaar alleen maar liefde en plezier op deze dagen. Natuurlijk had ik al jaren zin in een feestje (met een rode lange jurk), maar dat het zo intens en zo dankbaar zou voelen, had ik van te voren niet kunnen bedenken. De droom die ik had over een feestje en een rode jurk was in het echt nog zoveel mooier.

Waarom schrijf ik dit? Ik schrijf dit omdat ook ik echt ook  andere tijden meegemaakt heb. En daar heb ik overigens heel veel van geleerd. Maar ook ik heb meegemaakt dat mijn dochter aan het haar trok van een andere mevrouw (vriendin van haar vader) omdat ze haar niet mocht. Ook in heb meegemaakt dat ik het gevoel had er niet bij te horen bij t leven van een partner door de toestanden met zijn ex. Ook ik heb meegemaakt dat een kind van mijn toenmalige partner mij enige jaren niet wilde zien. Ik heb t ervaren. Ik heb t gevoeld. En ik heb er naar leren kijken en heb het beter leren begrijpen.
En, geloof me, in die tijden had ik de wijsheid niet altijd in pacht om hier het meest verstandig mee om te gaan. Kinderen in de puberteit, met loyaliteit naar beide ouders en met name naar ‘de zwakkere’ ouder, en ouders die verliefd zijn, zijn niet de gemakkelijkste combinatie om als gezin goed doorheen te komen. En als nieuwe vrouw (of man) in te stappen.

Als je in een samengesteld gezin stapt, is er nou eenmaal een verleden bij je partner. Of je dat nou leuk vindt, of niet. Dat is ook waarom ik ook JA gezegd heb tegen alle vier de kinderen van Matthijs. mijn keuze voor hem is ook mijn keuze voor zijn kinderen en zijn verleden. 

In de pod- en videocast van deze week, wordt ook de vraag gesteld over de stiefkinderen die graag herinneringen ophalen waar de stiefmoeder zich aan ergert. We herkennen dit vast allemaal. Je bent van harte welkom om onze pod- en videocast te beluister en/of te bekijken.

Heb jij ook een vraag? Laat je horen! Mail naar Jordie@stiefgoed.nl en Annette@stiefgoed.nl

En kijk je liever een videocast, dan is hier de link voor mijn YouTube kanaal Stiefgoed Den Haag West https://youtu.be/O9-4-ge8Dis

De vraag die binnenkwam vandaag is een vragen die velen zullen herkennen. Het verleden van je partner en zijn kinderen, hoe ga je hiermee om?

“Ik heb drie stiefkinderen en als de kinderen bij ons zijn, praten ze ontzettend veel over het verleden met hun moeder en soms lijkt het wel alsof ze dit expres doen, omdat ik er toen nog niet bij was. Ook mijn vriend vindt dit vervelend, ik heb het ook met hem besproken. Ik irriteer mij hier erg aan. Hoe gaan wij hiermee om?”

Jordie Vos en Annette Burgers (respectievelijk Stiefgoed Den Haag Oost en Stiefgoed Den Haag West) gaan in op vragen vanuit het samengestelde gezin.

Wil jij ook jouw vraag insturen?
Stuur je vraag naar:
Jordie@stiefgoed.nl
Annette@stiefgoed.nl

Wil jij ons gratis E-Book ontvangen met de 11 BESTE STIEFGOED TIPS? Vraag het aan bij ons.

Wil jij aanstaande STIEFDAG 10-10-2021 meedoen met een super programma (ook voor kinderen is dit mogelijk!) schrijf je dan in via www.stiefgoed.nl Stiefdag! 

Tot gauw,

Jordie & Annette

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp