Alie Faber

Alie Faber Stiefgoedcoach
Komt ook aan huis

Mijn verhaal

Wat betekent een samengesteld gezin en hoe ga ik daarmee om? Vragen die ik mezelf weer opnieuw stelde nadat ik mijn huidige partner ontmoette. Ik werd verliefd op een man met kinderen. Het voelde gelijk vertrouwd. Ondanks een eerdere ervaring, ging ik er vol vertrouwen in. Liefde, geduld en open communicatie zou ons zeker helpen om de soms wat ingewikkelde dynamieken het hoofd te bieden. We gingen ervoor! Ik ging niet alleen de verbinding met mijn partner aan, zijn kinderen horen erbij. Net als de andere ouder. Dit zorgt voor veel beweging en is eigenlijk nooit saai. Op andere momenten kan het onrustig, moeilijk, verwarrend en pijnlijk zijn.  Onze liefde en verbinding is groot en met enige regelmaat staan we voor uitdagingen.

Ik heb zelf mogen ervaren dat de Stiefgoedmethodiek werkt. Dat gaf rust in mijn relatie, ruimte voor verbinding en liefde. Samen, allebei vanuit onze eigen positie, hebben we stap voor stap de methodieken toegepast. We snappen daardoor wat er gebeurt, overleggen we hoe het anders moet en blijven we op onze plek staan. Door de uitgangspunten te volgen lukt het om regie te houden en geen speelbal te worden van ingewikkelde onderliggende dynamiek. Dit inspireerde mij om zelf coach van Stiefgoed te worden. Ik wilde mijn persoonlijke – en mijn ruime professionele ervaring als hulpverlener graag combineren. Mijn belangrijkste motivatie is de aandacht voor de positie van de kinderen.

In een kerngezin is er biologische verbondenheid, zijn de onderliggende posities vanzelfsprekend en zijn er gezamenlijke waarden. In een samengesteld gezin is dit niet vanzelfsprekend en werkt het anders. Dit erkennen, doorgronden, doorvoelen en naar te gaan leven zal harmonie en verbinding in jullie gezin brengen.

Met bevlogenheid begeleid ik samengestelde gezinnen. Ik ben enthousiast, energiek en invoelend. Heldere communicatie, aandacht voor emoties en de juiste afstand vind ik belangrijk. Ik hou ervan om ingewikkelde zaken overzichtelijk te maken en ik werk oplossingsgericht.

Ervaringen:

“Het was erop of eronder toen we contact opnamen met Alie, crisis! Alie bleek de kunst te verstaan om op ons allebei tegelijk af te stemmen (en wie ons als stel kent, begrijpt hoe knap dat is.. ), en belangrijker nog, om ons te begeleiden weer op elkaar af te stemmen en naast in plaats van tegenover elkaar te staan. Het was en is een hobbelige weg, maar we vonden de verbinding en het plezier met elkaar weer terug, zowel tijdens de sessies als daarbuiten. Dat Alie niet alleen kundig is, maar ook een aangenaam persoon met gevoel voor humor, maakte dat wij steeds uitkeken naar onze volgende sessie. “Ik wil naar Alie!” is inmiddels onze geheimtaal om het bij haar geleerde weer in herinnering te brengen”.

Anoniem

”We zijn begin 2024 een traject gestart bij Alie om te voorkomen dat we vast zouden lopen in de uitdagingen van een samengesteld gezin. Hierin hebben we als partners veel geleerd over het samengestelde gezin, over de verschillende dynamieken, maar vooral ook om op een positieve manier kijken naar hoe het beter kan zodat we samen als partners sterk staan en sterk blijven staan. Alie is daarnaast een fijn persoon die warmte uitstraalt en goed kan luisteren. Vanuit haar ervaringen kan zij ook echt empathie opbrengen wat voelt als gezien en gehoord worden.”
Anoniem 

 

Beroepscodes

  • BIG -0906461330

Vooropleidingen

  • Opleiding tot gelicenceerd Stiefgoedcoach
  • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Eigenschappen

  • Oplossingsgericht
  • Betrokken
  • Invoelend
  • Duidelijk

Tarieven

per uur € 110

incl. btw

Praktijklocatie(s)

Groningen
Van Houtenlaan 23 9722 GR Groningen

Contact opnemen

E-mail:info@aliefaber.com
Tel:0651930233
Website:http://www.aliefaber.com/

Stuur Alie een bericht

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.