Maddy Melman

Maddy Melman Stiefgoedcoach
Komt ook aan huis
Nederlands

Mijn verhaal

Mijn naam is Maddy Melman-Opsteeg. Ik heb een mooi gezin en ben nu een gelukkig mens. Als puber gingen mijn ouders scheiden. Een schok! Mijn leven stond op zijn kop. Was dit mijn schuld? Wat als ik niet geboren was, dan waren mijn ouders vast niet lang bij elkaar gebleven. Hoe erg ik het ook vond dat mijn ouders gingen scheiden, ik begreep heel goed dat mijn ouders eigenlijk niet zo goed bij elkaar pasten. Ze waren samen, omdat het zo gegroeid was. Hoe goedbedoeld dit ook was, dit is niet het voorbeeld wat je als kind het best kunt krijgen. Ik heb daardoor minder goed geleerd hoe het is om liefde te tonen naar je partner. Er was liefde van mijn ouders naar mij als kind, maar liefde tussen mijn ouders heb ik niet vaak gezien. Pas toen ze gingen scheiden ging ik hierover nadenken.

Al snel kwam ik in aanraking met nieuwe partners van mijn ouders. Na een aantal jaren kreeg ik een stiefmoeder en een stiefvader. Ik geloof dat iedereen goede intenties had, maar er waren veel spanningen en er was veel onbegrip. Ik voelde me vaak niet begrepen, gehoord of belangrijk genoeg. Het leek alsof wij als kinderen gedegradeerd waren naar een tweede plaats. Wel zag ik mijn ouders opbloeien. Ineens was er ruimte voor wie zij eigenlijk waren. Zowel mijn vader als mijn moeder veranderde als persoon. Ze deden anders dan hoe ik ze jarenlang kende als ouders. Soms leidde dat ook tot ergernis, maar ik zag ook veel liefde en ze waren zichtbaar gelukkiger. Er kwamen andere gesprekken. Mijn stiefouders, die ik soms weg wenste, voegden ook daadwerkelijk wat toe. Kerst met mijn stiefmoeder was anders, maar leuk en creatief. Bij problemen gaf mijn stiefvader raad op een heel andere manier dan ik gewend was, maar wat heel erg paste bij wat ik fijn vind.

Ik ben dankbaar dat mijn ouders hebben besloten niet meer samen verder te willen. Hierdoor heb ik veel geleerd en ik leer nog steeds in mijn eigen situatie. Ik was niet de persoon geweest die ik nu ben als deze levensveranderende gebeurtenis niet had plaatsgevonden. Ik heb het zeker niet altijd makkelijk (gehad), maar ik kan gebeurtenissen in samengestelde gezinnen nu goed plaatsen, en ik begrijp wat hieraan ten grondslag ligt. Graag wil ik anderen helpen deze complexe gezinssituatie ook te begrijpen. Vanuit mijn eigen ervaringen is mijn passie ontstaan om jullie te helpen jullie ‘nieuwe’ gezin tot een succes te maken en te zorgen dat de kinderen niet nog eens een scheiding hoeven mee te maken. 

Ingewikkeld is het zeker. Maar lieve (stief)ouders, jullie zijn niet alleen, en hoeven het niet alleen te doen! Bel of mail om een afspraak te maken. Tot snel!

Vooropleidingen

  • Stiefgoedcoach
  • Pedagogiek
  • Master SEN

Eigenschappen

  • Betrokken
  • Nieuwsgierig
  • Doelgericht
  • Meervoudig partijdig

Tarieven

per uur € 105.40

incl. btw

Praktijklocatie(s)

Maddy Melman
Boxtelsebaan 13 5061VA Oisterwijk

Contact opnemen

E-mail:maddy@destiefcoach.nl
Tel:+31 8 5130 4470

Social Media

LinkedIn

Stuur Maddy een bericht

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.