Marjolein van der Linden

Marjolein van der linden - Stiefgoedprofessional Stiefgoed Hilversum
Biedt ook online coaching
Nederlands
Engels

Mijn verhaal

Toen ik net gescheiden was, wilde ik niet meer samenwonen met een partner. De pijn van het verlies leek me groter dan de vreugd van een relatie. Toch veranderde dat en samen met mijn nieuwe geliefde ging ik na enige tijd op zoek naar een huis voor ons samen. Een huis dat tussen de exen in lag, zodat mijn kinderen (destijds 10 en 12) zelfstandig konden reizen en het kind van mijn partner, toen 5, dat ooit ook zou kunnen. Alle kinderen waren de helft van de tijd bij ons en we staken veel energie in schema’s zodat de kinderen tegelijkertijd bij ons waren. Daardoor creëerden we ook momenten voor samen en om elkaar beter te leren kennen.

De fusie van twee gezinnen

Ik wist niet waar ik aan begon met een stiefgezin. Dat is misschien maar goed ook, want samenwonen in een samengesteld gezin is echt hard werken. En dan hebben wij allebei nog een ex waarmee we goed kunnen communiceren. Ook wisten we iets van fusies in organisaties, dus die kennis pasten we toe in ons gezin. We belegden vergaderingen, we hadden sprints en verzonnen nieuwe tradities. Want opeens moet je alle ingesleten gewoontes (die voor de ander helemaal niet ‘gewoon’ blijken te zijn!), bekijken en beoordelen op hun waarde.

Systemische hulp bij de fusie

Toch bleek dat harde werken alleen niet voldoende. We hadden steeds vaker ruzie over die kinderen, ook als we samen waren. We deden elkaar en onszelf pijn met verwijten, ik was jaloers op mijn stiefzoon die zoveel aandacht kreeg van zijn vader. Steeds vaker viel de zin “misschien moeten we het huis maar te koop zetten”. In die periode zochten we hulp en die vonden we in de vorm van systeemtherapie. In die gesprekken leerden we onze plaats weer kennen en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

Samengesteld gezin

Ik kan wel zeggen dat die gesprekken ons gezin hebben gered. We konden opnieuw kijken naar de dynamiek in ons systeem en zelf zag ik hoe eenzaam ik was geworden in dat harde werken. We leerden opnieuw we hoe graag we eigenlijk er sámen voor wilden gaan. Dat klinkt als een happy end, maar dat is het beslist niet. Leven in een stiefgezin is nooit saai, maar ook nooit rustig. Het blijft altijd opletten en bijsturen, er blijft altijd werk te doen.

Beroepscodes

  • AGB code-98105727

Vooropleidingen

  • HBO-opleiding Psychosynthese aan het Instituut voor Psychosynthese in Hilversum
  • Stiefgoedcoach bij Stiefgoed

Eigenschappen

  • Toegankelijk
  • Betrokken
  • Onderzoekend
  • Ervaringsdeskundig

Tarieven

per uur € 105.40

incl. btw

Praktijklocatie(s)

Marjolein van der Linden, Ondernemershuys Hilversum
Seinstraat 22 1223 DA Hilversum

Stuur Marjolein een bericht

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis aanbod

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 06/12/2022 van 16:00 tot 17:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 03/01/2023 van 16:00 tot 17:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 07/02/2023 van 16:00 tot 17:00

Blogs van Marjolein van der Linden

Meer Blogs & Podcasts