Mirjam Boeve

Mirjam Boeve Stiefgoedcoach
Nederlands

Mijn verhaal

Een samengesteld gezin: Wat betekent dat en hoe ga je daarmee om? Toen ik verliefd werd op mijn man realiseerde ik niet wat het allemaal inhield. Nu, 20 jaar later ben ik mij er niet altijd meer bewust van dat we een samengesteld gezin zijn. Ik ervaar ons gezin als warm en liefdevol waar mensen in en uit vliegen. Maar ik ben mij ook bewust van de leerprocessen die dat met zich meebrengt.

Verliefd worden op een man met een zoontje van toen 4 jaar betekent dat je niet alleen een relatie aangaat met hem. Hij is nog steeds mijn grote liefde en we zijn gelukkig getrouwd, maar verliefd worden op een man met kinderen uit een eerdere relatie betekent dat je in een bestaand systeem stapt en nieuwe vormen moet vinden over hoe je daar mee om kunt gaan. Welke plek heb je daar bijvoorbeeld in als nieuwkomer?

‘Samen’ bestaat in een samengesteld gezin niet alleen uit jou en je partner. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk, maar is wel meer dan de moeite waard om voor te gaan. Wat ik mij toen niet realiseerde, is dat het altijd een rol blijft spelen in je relatie. Daar ben ik dankbaar voor, want dat betekent dat onze twee jongens, die wij samen hebben gekregen, een prachtige grote broer hebben. Maar het begrip ‘kerngezin’ heeft bij ons voor iedereen een andere betekenis. Dit maakt dat het wel altijd aanwezig is.

Hoe ga je daarmee om. Wat vraagt het van jou als partner in deze nieuwe werkelijkheid. Welke emoties komen daar bij naar boven. En ben jij je daar bewust van. Mogen deze emoties er zijn. Mogen de gevoelens van zoeken naar de goede verhoudingen en zoeken naar je eigen plek er zijn. En bovenal mag je genieten van al het moois wat het ook met zich mee brengt.

Liefde opent harten, maar het is soms ook hard werken om tot elkaar te komen. Binnen een stiefgezin waar de dynamiek onstuimig kan zijn, wil ik gezinnen helpen om in rustiger vaarwater te komen. Als ervaren coach werk ik vanuit verbinding en vertrouwen. Ik communiceer eerlijk en transparant. Hierdoor kan ik de complexiteit die in het speelveld van een stiefgezin aanwezig kan zijn, vanuit een andere kant belichten.  Als coach van Stiefgoed maak ik gebruik van mijn professionele en persoonlijke ervaring tijdens het begeleiden van stiefouders, ouders en hun kinderen. Tevens begeleid ik professionals om inzicht te krijgen in de dynamiek die er kan spelen binnen stiefgezinnen.

Heb je een vraag, belangstelling voor de gespreksgroep, voor het open spreekuur, de informatie-avond, of een workshop, een training, of wil je op de hoogte gehouden worden door onze nieuwsbrief, vul dan onderstaand formulier in, en/of bel voor een afspraak. Je bent van harte welkom!

Beroepscodes

  • LVSC-14950

Vooropleidingen

  • Opleiding tot gelicenceerd Stiefgoedcoach
  • Oplossingsgericht werken
  • Systemisch werken

Eigenschappen

  • Betrokken
  • Liefdevol
  • Oprecht
  • Duidelijk

Tarieven

per uur € 105.40

incl. btw

Praktijklocatie(s)

Mirjam Boeve
Windas 2 8441 RC Heerenveen

Contact opnemen

E-mail:info.mirjamboeve@gmail.com
Tel:+31 6 2518 2720

Stuur Mirjam een bericht

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gratis aanbod

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 20/06/2024 van 10:00 tot 12:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 09/07/2024 van 15:00 tot 17:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 12/09/2024 van 10:00 tot 12:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 22/10/2024 van 15:00 tot 17:00

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 21/11/2024 van 15:00 tot 17:00