Sandra Hendriks

Mijn verhaal

Ik ben van vele markten thuis op het gebied van gezinssamenstellingen:

Toen ik 5 jaar was overleed mijn vader en vanaf dat moment groeide ik op in een eenoudergezin met een alleenstaande moeder.

Ik was 26 jaar toen ik een relatie kreeg met een vrouw. Wij zijn uiteindelijk 18 jaar samen geweest. Samen hebben we 2 kinderen. Biologisch is de oudste van mij en de jongste van de andere moeder. Adoptief gezien het omgekeerde. Zij hebben dezelfde biologische vader. Omdat ik als kind maar kort in een kerngezin heb geleefd, was het vormen van een gezin een grote ontdekkingsreis. Helaas hield onze relatie geen stand en werd ik vanaf januari 2010 zelf alleenstaande moeder met co-ouderschap.

In de nazomer van 2011 leerde ik mijn huidige partner kennen: ik kreeg een relatie met hem. Hij was gescheiden en is vader van 3 kinderen.

En toen begon het zoeken naar een goede verhouding tussen moeder zijn, partner en stiefouder zijn, veel tijd nemen voor wennen en misschien toch nog te snel gaan. Loyaliteitsconflicten, verschillende leeftijden, karakter, temperamenten van de kinderen en hoe alles weer effect heeft op hoe ze de dingen ervaren. De verschillen die er zijn.

Een samengesteld gezin: ik geef het je te doen.

En toch: Bij iedere storm die we doorkomen zie ik dat hij en ik een stevige relatie hebben en verbonden willen zijn en blijven.

En met de overtuiging dat het nooit vanzelfsprekend is voor iedereen dat je er bent wil ik er in blijven vertrouwen.

Al mijn hele volwassen leven heb ik van mijn eigen nood een deugd gemaakt: vanaf mijn 18 werk ik in de hulpverlening om mensen te helpen en hun proces in het leven weer vlot te trekken. Naast mijn levenservaring heb ik een stevige hoeveelheid professionele ontwikkeling. En ik leer nog steeds.

Zo ook dat het leven in een samengesteld gezin heel specifieke vragen en hindernissen heeft. Want hoe uniek je samengestelde gezin ook is, je komt er dingen tegen die juist weer horen bij die samenstelling. Het heeft mij opgelucht dat ik niet het wiel hoef uit te vinden; dat is allang gedaan. Het heeft mij vertrouwen gegeven dat er hulp is die past bij de specifieke vragen en twijfels. En dat er een plek is waar je terecht kunt. Waar herkenning is, je erkenning krijgt en steun. En handvatten om weer verder te komen. Dat heeft Stiefgoed allemaal.

Ik ben er trots op dat ik bij Stiefgoed samengestelde gezinnen mag begeleiden en betekenisvol kan zijn.

Beroepscodes

  • NVAGT-
  • NAP-363
  • RBCZ-901047R

Vooropleidingen

  • Gestalttherapie, relatietherapie

Eigenschappen

  • ervaren, humor, integer, gelijkwaardig

Tarieven

per uur € 105

excl. btw

Praktijklocatie(s)

Sandra Hendriks
Kanaalweg 84A 3533 HG Utrecht

Stuur Sandra een bericht

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Blogs van Sandra Hendriks

Meer Blogs & Podcasts