Sandra Schuermans

Biedt ook online coaching
Komt ook aan huis

Mijn verhaal

Ik had vroeger nooit bedacht dat ik ooit zou gaan scheiden. Maar toch is dat wat er gebeurde in 2017. Met 2 zonen die op dat moment 13 en 15 jaar waren en om de week bij mij woonden, pakte ik mijn nieuwe leven op. Een nieuwe relatie? Nou nee, dat ging ik niet doen en zeker niet opnieuw samenwonen.

Toch kwam ik in 2018 Roger, mijn nieuwe partner tegen. Ik was er nog steeds van overtuigd dat ik het wel prima vond om in aparte huizen te wonen met allebei onze eigen kinderen. Maar na 1,5 jaar op en neer met ‘reistasjes’ tussen 2 huizen pendelen omdat we toch wel heel graag vaak bij elkaar wilden zijn, veranderde die overtuiging. We gingen samen een huis kopen en samenwonen.

Ik ben er achteraf gezien naïef aan begonnen. We houden ontzettend veel van elkaar en hoe moeilijk kan het dan zijn? Maar wat heb ik het ingewikkeld gevonden. Ik had moeite om mijn plek te vinden binnen alle ingewikkelde dynamieken. Hoe moest ik me verhouden tot de kinderen van Roger, waarvan een van hen al een volwassen man was met wie ik samen in een huis ging wonen? Waar was mijn plek naast de hechte relatie tussen mijn partner en zijn ex? Hoe voorkom je dat je beiden in een soort spagaat komt tussen je nieuwe partner en je kinderen? We hebben moeilijke periodes gehad, maar de liefde was en is te groot om het op te geven.

Het is allemaal goed gekomen en we wonen nu fijn in één huis met (half) uitgevlogen kinderen en alleen mijn jongste om de week nog bij ons. En ik kan echt genieten van de gezellige en leuke momenten die er echt vaak zijn met zijn allen én ook moet onze beide exen en hun nieuwe gezinnen. Maar als ik toen had geweten wat ik nu weet door mijn opleiding bij Stiefgoed óf als we zelf hulp hadden gehad van een stiefgoedcoach was het zoveel makkelijker geweest. Nu weet ik dat onze gevoelens en dynamieken ‘normaal’ waren voor een samengesteld gezin. Het hoort erbij. Het is nu eenmaal niet hetzelfde als een kerngezin.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik nu partners in een samengesteld gezin mag helpen met alles wat ik geleerd heb met de Stiefgoedmethodiek én mijn eigen ervaring. In de begeleiding door middel van deze methodiek wordt zichtbaar en voelbaar waar de oorzaak van problemen vandaan komt en kunnen we aan de slag om samen een stevig fundament te vormen van jullie samengesteld gezin.  Het ‘zijn van een samengesteld gezin’ vraagt altijd onderhoud. Wanneer jullie weten waar extra aandacht voor nodig is in jullie relatie, kun je samen naast en met elkaar stevig blijven staan.

 

Vooropleidingen

  • Professionele communicatie Phoenix opleiding (NLP, TA en systemisch werk)
  • Opleiding tot geaccrediteerd stiefgoedcoach bij Stiefgoed

Eigenschappen

  • Authentiek
  • Verbindend
  • Nieuwsgierig
  • met humor

Tarieven

per uur € 105

incl. btw

Praktijklocatie(s)

Sandra Schuermans
Laagstraat 39 5121 ZD Rijen

Contact opnemen

E-mail:sandraschuermans73@gmail.com
Tel:0031639862719

Social Media

LinkedIn
Facebook

Stuur Sandra een bericht

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.