Opleiding Stiefgoedcoach

Coachen van samengestelde gezinnen? Volg de geaccrediteerde opleiding Stiefgoedcoach in 8 dagen en wordt specialist in de Stiefgoedmethodiek.

Datum
Tijd
Hele dag
Locatie
Tilburg
Kosten
€ 2240
Aantal plaatsen
20

8-Daagse opleiding tot gelicenseerd Stiefgoedcoach

Vind jij het belangrijk dat alle samengestelde gezinnen de kans krijgen om in harmonie en in rust samen te leven, zodat de slagingskans vergroot? Wil je daar een fundamentele bijdrage aan leveren, omdat je als geen ander weet hoe onrust in het samengesteld gezin ieders welbevinden ondermijnt? Denk jij dat jouw persoonlijkheid past en je de juiste basisvaardigheden in huis hebt om met de complexiteit van samengestelde gezinnen te werken? Lees dan snel verder over deze geaccrediteerde opleiding tot gelicenseerd Stiefgoedcoach en meld je aan voor één van de online informatiebijeenkomsten. Tot ziens!

Patricia Heije

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedere coach | therapeut | hulpverlener, die de behoefte voelt van betekenis te zijn voor samengestelde gezinnen. Echter is er wel een instapniveau bepaald, zodat je de opleiding met positief resultaat kunt volbrengen.

Waar je aan moet voldoen om de opleiding te starten:

 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van Stiefgoed.
 • Je bent duidelijk gemotiveerd om de opleiding te gaan volgen.
 • Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau.
 • Je hebt privé ervaring met samengestelde gezinnen.
 • Je hebt een relevante vooropleiding.
 • Je hebt ervaring met systemisch werken.
 • Je bent mentaal gezien in een rustige fase in je leven.

Niet alle instapeisen zijn zo zwart wit te beoordelen. Mocht, na aanmelding en CV check, blijken dat je nu niet voldoet aan de instapeisen, dan wordt de reden daarvan zorgvuldig met je gedeeld en deelt Stiefgoed met jou wat er nodig is om (uiteindelijk) wel te voldoen. 

Wil je meer weten over wat het instapniveau en wat dit voor jou betekent? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten

Wat het oplevert

Bij Stiefgoed ®zit je op je plek, want je herkent je in de kernwaarden toegankelijkheid, ervaringsdeskundigheid, daadkracht en professionaliteit. Bovendien heb je te maken met mensen die allemaal passie hebben voor het vak!

Je hebt een indrukwekkende opleiding tot Stiefgoedcoach  achter de rug, waar je succesvol in kon stappen, omdat je een gedegen vooropleiding hebt. Jouw persoonlijke ervaring met de dynamieken van een samengesteld gezin heb je tijdens de opleiding onderzocht en je hebt ondervonden hoe belangrijk relevante persoonlijke ervaring naast vakkennis is. Na de opleiding weet je dat je vlieguren moet maken om je meer en meer zeker te voelen in je werk. Echter de Stiefgoedmethodiek, kan je al perfect in zetten.

Of je nu werkt in loondienst of (parttime) als ondernemer,  wat ons verbindt is dat we allemaal bijdragen aan Stiefgoed’s gezamenlijke missie om de slagingskans van samengestelde gezinnen te vergroten.

Jouw cliënten geven je terug dat zij zich veilig en begrepen voelen, maar ook dat ze stevig aan het werk zijn, zowel in de praktijk als thuis. Onze digitale verzamelplek is ons interne platform: mijnstiefgoed.nl. Daar vind je alles rondom de Stiefgoedmethodiek en het helpt jou en de cliënten om het maximale uit hun trajecten te halen. Als je een vraag hebt, dan deel je die vraag met alle andere Stiefgoedcoaches en antwoord blijft niet lang uit. Je merkt dat gebruik maken van mijnstiefgoed.nl je zo makkelijk mogelijk is gemaakt. Ook nascholing volg je op jouw moment, want werken en leren is steeds minder gebonden aan kantoortijden. Het gevoel wat altijd overheerst is dat je betekenisvol werk hebt en je met groot gevoel van vrijheid samenwerkt.

Als gelicenseerd Stiefgoedcoach kan je er voor kiezen om jezelf te presenteren op de website van Stiefgoed. Met een paar klikken heb je jouw uitgebreide profiel zichtbaar gemaakt en ben je vindbaar als gelicenseerd Stiefgoedcoach voor potentiële cliënten en netwerkcontacten. Zo zijn alle krachten gebundeld en kan je écht het verschil maken.

Wil je meer weten over wat deze opleiding voor jou op kan leveren? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten.

De opleiding wordt gegeven door de oprichter- en ontwikkelaar van de Stiefgoedmethodiek Patricia Heije-Jansen. Bij meer dan 10 deelnemers wordt er een tweede trainer toegevoegd.

De opleiding bestaat uit het intrainen van alle fases van de Stiefgoedmethodiek, plus een praktische- en theoretische toets.  Tussen de opleidingsdagen staan voorbereidingsopdrachten (4 uur per opleidingsdag) op de agenda.

De Stiefgoedmethodiek bestaat uit 6 fases en is gebaseerd op bestaande modellen en theorieën, die zijn toegespitst op het samengesteld gezin. Daarnaast zijn er ook door Stiefgoed ontwikkelde modellen en theorieën in opgenomen. We zijn sterk in het combineren van alle leerstijlen, waarbij wij ons onderscheiden in ervaringsgericht werken door middel van opstellingen. In de Stiefgoedmethodiek wordt op verschillende niveaus gewerkt aan het gewenste doel. Denk daarbij aan de logische niveaus van Bateson. 

De opleiding is verdeeld in 4 blokken van ieder 2 dagen. Onderstaand de data:

09 & 10 maart | 30 & 31 maart | 20 & 21 april | 11 & 12 mei

De dagen starten om 10:00 uur en eindigen om 17:00 uur.

Tijdens het intrainen van de Stiefgoedmethodiek, wordt ook stilgestaan bij het interne platform dat toegankelijk is voor Stiefgoedcoaches en hun cliënten. Daar vind je alles wat nodig is om cliënten ook thuis aan het werk te zetten. Voor enkele fases van de Stiefgoedmethodiek hebben we meerdere opleidingsdagen nodig. Voor andere hebben we aan een halve dag genoeg.

Wil je meer weten over het programma? Meld je dan aan voor één van de  informatiebijeenkomsten.

Accreditatie (PE punten) wordt aangevraagd bij:

 • NIP
 • NVO
 • SKJ
 • Registerplein
 • NVGR
 • MfN

Wil je meer weten over accreditatie? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten.

Als je de opleiding met goed gevolg afsluit ontvang je het certificaat Stiefgoedcoach en ben je gelicenseerd:

Gelicenseerd Stiefgoedcoach

Deze licentie is telkens één jaar geldig en verleng je door het afronden van de geaccrediteerde jaarlijkse nascholing van 4 uur. De nascholingskosten zijn bij de licentiekosten inbegrepen. De licentie geeft je telkens een jaar toegang tot het besloten online platform mijnstiefgoed.nl en mijnstiefgoed.be. Het besloten platform ondersteunt zowel de coach als de cliënt tijdens het inzetten van de Stiefgoedmethodiek.

Wil je meer weten over de licentie? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten.

Trainer(s)

Patricia Heije

E-mail:patricia@stiefgoed.nl