Vier jij de liefde op Valentijnsdag?

Opeens schiet het verhaal van een klant me weer te binnen als ik aan Valentijnsdag denk. Het was een stel met een samengesteld gezin dat met behoorlijke problemen gekomen was en als je lang wacht, wordt de relatie tussen jou…

Opeens schiet het verhaal van een klant me weer te binnen als ik aan Valentijnsdag denk. Het was een stel met een samengesteld gezin dat met behoorlijke problemen gekomen was en als je lang wacht, wordt de relatie tussen jou en je partner steeds maar moeizamer.

Aandacht voor elkaar

Behalve aandacht voor het samengesteld gezin, was er dus ook aandacht voor henzelf als partners nodig. Ze waren druk bezig om daarin elkaar weer te ontdekken en waarderen en als een soort ‘kers op de taart’ had hij bedacht van Valentijnsdag echt een feest te maken. De kinderen waren bij de andere ouder en hij had voor allebei (stiekem) vrij geregeld op het werk.

Een Valentijnsontbijt

Dus ‘s morgens verraste hij haar met bloemen en een ontbijt op bed. Ze kon er achteraf wel om lachen, maar op het moment zelf vond ze het vooral ongemakkelijk. “Ik had gewoon een werkdag in mijn hoofd, met plannen wat ik wilde doen en opeens staat hij daar met rozen en een kopje thee en het verzoek om vooral te blijven liggen!”

Intiem dineren?

Een dag wandelen na het ontbijt was voor beiden wel een cadeau waar ze van genoten en voor de avond had hij een restaurant gereserveerd. Bij het ontbijt was het vooral wennen geweest voor haar, maar dat etentje bleek voor hen beiden ingewikkeld.Want waar ze dachten een intiem en rustig samenzijn te hebben, was het restaurant natuurlijk vol met stelletjes. Er stonden zelfs meer tafeltjes dan anders en sommige stellen leken meer op een blind date, met veel ongemakkelijk gegiechel.
“Er was veel meer lawaai en gelach dan eigenlijk leuk was. We voelden ons oud en saai en helemaal niet feestelijk toen we daar zaten. Na het hoofdgerecht zijn we weggevlucht; dat hadden we eerder moeten doen” besloot hij wat somber.

Goed voornemen

En … volgend jaar dus geen etentjes meer? “Nooit meer op Valentijnsdag!” zeiden ze allebei tegelijk en moesten daar toen erg om lachen.

Marjolein van der Linden

Gelicenseerd Stiefgoedcoach in Hilversum bij

Taaafel: thuis op je plek

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp