“Wat als je onterecht beschuldigd wordt en van mishandeling?”

"Wat als je onterecht beschuldigd wordt van dat je je dochter bont en blauw slaat en van mishandeling? Hoe bewijs je je onschuld?" #64 'Scheiden, wat nu?' in gesprek met 'Hugo' en over zijn complexe scheiding en alle gevolgen hiervan…

“Wat als je onterecht beschuldigd wordt van dat je je dochter bont en blauw slaat en van mishandeling? Hoe bewijs je je onschuld?”

#64 ‘Scheiden, wat nu?’ in gesprek met ‘Hugo’ en over zijn complexe scheiding en alle gevolgen hiervan voor hem en zijn kinderen.

In mijn praktijk kom ik mensen tegen die met ouderverstoting te maken hebben. De vraag van de vaders die ik tegenkwam is vooral hoe pak je je leven op als het contact met je kinderen, waar je zielsveel van houdt en die je zo ontzettend mist?

Je trouwt uit liefde; ‘ze leven nog lang en gelukkig’ is helaas vaak ook echt een sprookje, een illusie. Hugo is een man die dat aan den lijve ondervonden heeft. Zijn huwelijk strandde en er kwam een scheiding. Een complexe scheiding te weten.
En na zijn scheiding moet hij vechten om zijn kinderen te kunnen blijven zien.

In deze podcast het verhaal van Hugo:
-> Wat is het effect van een false melding?
-> Wat is het effect van een complexe scheiding op je kinderen?
-> Hoe ziet het (over)leven van zijn kinderen in twee aparte werelden eruit?
-> Wat zeggen de kinderen tegen de ene ouder wel en tegen de andere ouder niet?

Naar mijn mening komt dit, ouderverstoting, veel te vaak voor in Nederland. Contactverlies tussen ouder en kind. Wat is hier aan de hand?
Het gesprek met ‘Hugo’, die zijn echte naam uit angst ook niet wil vermelden, heeft mij persoonlijk echt wel bezig gehouden.
Ook in vorige afleveringen is het belang van het kind al goed belicht door o.a. psycholoog Steven Pont en Gideon De Haan.

Na mijn scheiding overleed de vader van mijn kinderen. Bam! Dat deed ontzettend veel pijn en dit heeft ons leven (van mijn kinderen en dus ook van mij) drastisch beïnvloed. Uit eigen ervaring weet ik dus wat het gemis is, als kinderen een ouder moeten missen. En dit is nou precies waarom ik ‘Hugo’ zijn verhaal het liefst zo groots mogelijk deel. Daar waar twee ouders zijn, verdient het de grote voorkeur dat het kind contact heeft met beide ouders.
(Ik ga hier uit van gezinnen met gezonde, verstandige ouders waarbij geen sprake is van grensoverschrijdende omstandigheden.)

Luister zelf naar ‘Hugo’ en als je zijn verhaal wilt delen, geven ‘m dan een ‘like’ of deel de podcast in jouw netwerk.

“Een verstotende ouder probeert een wig te drijven tussen de andere ouder en de kinderen.”

Heb je vragen? Of wil je zelf je verhaal (anoniem?) met mij delen?
Annette@stiefgoed.nl

En wil je de relatie met jouw ex verbeteren? In het belang van jezelf, je kinderen en elkaar? Vraag dan naar ouderschapscoaching bij Stiefgoed. In elke regio is er een stiefcoach, dus ook bij jou in de buurt.

Hartegroet,
Annette

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp