Wat is psychopathie? Jan Storms vertelt.

In de podcast van Annette Burgers spreekt zij in Op Zoek Naar De Liefde; 'Scheiden, wat nu?' met Jan Storms, auteur van het boek "Destructieve relaties op de schop; psychopathie herkennen en hanteren." Het was voor mij, Annette, een groot…

In de podcast van Annette Burgers spreekt zij in Op Zoek Naar De Liefde; ‘Scheiden, wat nu?’ met Jan Storms, auteur van het boek “Destructieve relaties op de schop; psychopathie herkennen en hanteren.”

Het was voor mij, Annette, een groot genoegen met Jan in gesprek te gaan. Duidelijke taal over de liefde, de zoektocht naar een partner, hechtingsstijlen, scheidingen, ouderverstoting en hoe hier mee om te gaan….

Ik kreeg onderstaande review op deze podcast van een ouder:
“Jan Storms heeft een achtergrond in de vedische wetenschap, de wetenschappelijke en spirituele traditie van het oude India. In 2010 verscheen zijn boek Destructieve relaties op de schop – Psychopathie herkennen en hanteren.
Zijn kennis van psychopathie bij ouderverstoting helpt veel gezonde ouders om te herstellen van de schade die ze hebben opgelopen in de destructieve relatie met de psychopaat. Deze ouders voelen zich na een vaak jarenlange hel, gezien, gehoord en gesteund. Want in de driehoek van psychopaat, prooi en hulpverlener komt de prooi, in dit geval de verstoten ouder, in de omgekeerde wereld terecht.
Want de ouder die aan psychopathie lijdt, pakt de hulpverlener in door sympathiek en zorgzaam over te komen, zich voor te doen als slachtoffer en de gezonde ouder te belasteren. Als de gezonde en aangeslagen ouder reële en zeer ernstige problemen aankaart, kan de hulpverlener deze niet rijmen met de aimabele indruk die hij van de psychopaat heeft opgedaan.
De hulpverlener verdedigt de psychopaat en zet de gezonde ouder weg als ‘negatief, lastig, werkt niet mee, labiel, voert strijd,…’. Deze hulpverlener is zich er niet van bewust dat hij zich laat gebruiken in strijd van de psychopaat tegen deze ouder. Zo is het probleem verlegd van de psychopaat naar de gezonde en beschermende ouder. Het is vrijwel onmogelijk voor de gezonde ouder om zich daartegen te verdedigen.
Het is dan ook een goede zaak dat hij beroepsmensen traint in het herkennen en hanteren van psychopathie.
Het is heel helder hoe hij e.e.a. uitlegt in deze podcast. Een aanrader voor iedereen die met contactverlies/ouderverstoting te maken heeft.”

Bij Stiefgoed begeleiden we ouders om anders (beter) om te gaan met de ex om de ouderrelatie te verbeteren. In het belang van de kinderen. In het belang van jezelf. Om ervoor zorg te dragen dat jullie kinderen vooral KIND kunnen blijven en niet de pijn hoeven te dragen die jullie als (ex) partners = ouders behoren te dragen.
Zie voor meer info: https://www.stiefgoed.nl/diensten/ouderschapscoaching-tussen-ex-partners/

Voor vragen en/of je reactie kun je me mailen op: Annette@stiefgoed.nl

Harte groet,
Annette

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp