“Zo lang mogelijk kind mogen en kunnen zijn,” Marsha Pinedo

De droom die werkelijkheid werd #podcast met Annette Burgers "De droom waarin kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn. Waarin ze zo min mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders. Waarin alle ouders na de scheiding respectvol met…

De droom die werkelijkheid werd #podcast met Annette Burgers

“De droom waarin kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn. Waarin ze zo min mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders. Waarin alle ouders na de scheiding respectvol met elkaar omgaan. Een droom waarin kinderen zien dat ouders -ook na een breuk- met elkaar verbonden kunnen blijven, al zijn ze los van elkaar. Maar boven alles een droom waarin écht naar kinderen geluisterd wordt. Als je je kind centraal stelt en luistert naar wat het te zeggen heeft, verlegt de focus zich van je hoofd naar je hart. Daar kan een hele hoop leed mee worden voorkomen en daar wil ik met Villa Pinedo mee helpen.”

Marsha Pinedo heeft de afgelopen jaren echt iets waanzinnigs groots neergezet in Nederland: VILLA PINEDO.

In deze podcast zoomen we in op het ontstaan van VILLA PINEDO en hoe het werkt. Ik ga niets verder verklappen, want ik vind dat iedereen gewoon moet luisteren naar Marsha Pinedo.

In ‘Scheiden, wat nu?’ het woord aan Marsha Pinedo en het belang van de kinderen in een scheiding.

Marsha gaat het stokje overgeven aan een nieuwe directeur van de Stichting. Het wordt tijd voor haar om ook iets nieuws te gaan doen.
Een diepe buiging voor wat je neergezet hebt, Marsha!

Op de website van Villa Pinedo staat:

“Hier draait het om de kinderen

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. 1 op de 3 van deze kinderen, ervaart de scheiding van hun ouders als een vechtscheiding. Een ervaring waarvan je hoopt dat je kind dit niet door zal maken. Wij leren je daarom graag kijken door de ogen van je kind, waardoor de gevolgen van een scheiding voor je kind beperkt worden.”

Voor kinderen is er een speciaal BUDDY programma:

“Wat is een Buddy precies?

Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App.
Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de MyBuddy App vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.”

“Wil jij ook je waardering uiten voor Marsha? Geef deze podcast dan een like en/of deel de podcast in je netwerk. OOK als je het eens bent dat er meer aandacht voor de kinderen moet komen tijdens (voor en na) een scheiding. Kinderen hebben het recht om kind te zijn, OOK tijdens een scheiding. Zij hoeven niet de emotionele rekening te betalen van hun ouders en hun problemen,” Annette.

Heb je vragen over deze podcast, of wil je reageren? Dat kan:
Annette@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp